Zašto su vam potrebne landing stranice? 5 dobrih razloga da razmotrite

Zašto je landing stranica važna? Možda se pitate zašto su vam potrebne posebne stranice na koje će posetioci biti preusmereni kada kliknu na poziv za akciju (call to action). Na kraju krajeva, za landing stranice je potrebno dosta vremena da bi se napravile i potrebno vam je dosta njih. Možda mislite da možete bez njih, ali…

Ali činjenica je da su landing stranice neophodan deo inbound marketinga, a posebno vaših napora za više konverzija.

Naveli smo nekoliko razloga zašto su landing stranice važne i koje biste trebali da razmotrite.

1.  Više lidova

U osnovi, vaš veb sajt ima dva osnovna cilja: da generiše saobraćaj i da konvertuje (ostvaruje više prodaja ili upita). Landing stranice su od ključnog značaja u stvaranju potencijalnih kupaca i njihovom „pretvaranju“ u prave kupce.

2.  Prikupite demografske podatke o potencijalnim kupcima

Ideja landing stranice je da vam posetioci moraju „platiti“ informacijom kako bi dobili pristup vašoj ponudi. Na landign stranici, posetioci moraju popuniti neku vrstu forme (formulara) sa podacima. Iako ovi podaci mogu varirati, većina njih sadrži kontakt i demografske podatke. Naravno, kontakt informacije vam daju mogućnost da kontaktirate potencijalne kupce.

Ali i demografski podaci isto tako važni. Obezbeđuju vam podatke koji vam pomažu da bolje razumete potencijalne klijente i da ih bolje podelite po grupama (segmentirate) kako bi što bolje odredili njihove potrebe i želje. Takođe, demografski podaci će vam pomoći i u povećanju prodaje.

3.  Pratite i analizirajte podatke landing stranica

Podaci sa landing stranica se mogu pratiti i to vam može pomoći da razumete kako su angažovani vaši potencijalni klijenti. Primetićete da li je potencijalni klijent preuzeo više ponuda ili se prijavio na više vebinara, na primer. Ovo ukazuje na to da je potencijalni klijent uskoro spreman za kupovinu.

Pored toga, možete pratiti i analizirati podatke o samoj landing stranici kako biste bolje razumeli kako prolaze vaše ponude. Možete upoređivati podatke različitih landing stranica kako bi utvrdili šta daje bolje rezultate i tako optimizovali landing stranice.

4. Jasna ponuda i svrha

Landing stranice su jasne i kratke, zato što su stvorene za budu jasne i fokusirane na jedan cilj. Ako želite da vaši posetioci preduzmu konkretne akcije, ne možete očekivati od njih da shvate šta je to. Landing stranica jasno pokazuje da želite da posetioci kupe, stupe u kontakt sa vama, da se prijave ili da preuzmu neki sadržaj.

5. Teraju posetioce da donesu odluku

Mnogi ljudi su neodlučni i to ne pomaže vašem poslu. Efektivna landing stranica nateraće vaše posetioce da donesu odluku tako što će im pomoći da se fokusiraju, imaju jasnu poruku i imaju očigledan poziv na akciju.

najnovije na blogu

Zašto je brzina sajta važna za SEO?

Zašto je brzina sajta važna za SEO?

U ovom članku ćemo pokriti zašto je brzina sajta toliko važna za SEO. Važno je imati veb lokaciju koja se pravilno učitava zato što je brzina stranice ključni faktor Google rangiranja. Iako je brzina stranice samo jedan od 200 faktora rangiranja, pametna je ideja da...

Koje su koristi SSL sertifikata?

Koje su koristi SSL sertifikata?

SSL označava Secure Socket Layers i predstavlja javnu ključnu infrastrukturu koja koristi RSA metod za enkripciju i autentifikaciju putem sigurnosnih sertifikata. Pomaže u uspostavljanju sigurne veze između klijenta i servera preko sigurnog protokola HTTPS. Savršen je...