Zašto su vam potrebne landing stranice?

od strane | 17. 01. 2020. | Konverzije i prodaja | 0 Komentara

Zašto je landing stranica važna? Možda se pitate zašto su vam potrebne posebne stranice na koje će posetioci biti preusmereni kada kliknu na poziv za akciju (call to action). Na kraju krajeva, za landing stranice je potrebno dosta vremena da bi se napravile i potrebno vam je dosta njih. Možda mislite da možete bez njih, ali…

Ali činjenica je da su landing stranice neophodan deo inbound marketinga, a posebno vaših napora za više konverzija.

Naveli smo nekoliko razloga zašto su landing stranice važne i koje biste trebali da razmotrite.

1.  Više lidova

U osnovi, vaš veb sajt ima dva osnovna cilja: da generiše saobraćaj i da konvertuje (ostvaruje više prodaja ili upita). Landing stranice su od ključnog značaja u stvaranju potencijalnih kupaca i njihovom „pretvaranju“ u prave kupce.

2.  Prikupite demografske podatke o potencijalnim kupcima

Ideja landing stranice je da vam posetioci moraju „platiti“ informacijom kako bi dobili pristup vašoj ponudi. Na landign stranici, posetioci moraju popuniti neku vrstu forme (formulara) sa podacima. Iako ovi podaci mogu varirati, većina njih sadrži kontakt i demografske podatke. Naravno, kontakt informacije vam daju mogućnost da kontaktirate potencijalne kupce.

Ali i demografski podaci isto tako važni. Obezbeđuju vam podatke koji vam pomažu da bolje razumete potencijalne klijente i da ih bolje podelite po grupama (segmentirate) kako bi što bolje odredili njihove potrebe i želje. Takođe, demografski podaci će vam pomoći i u povećanju prodaje.

3.  Pratite i analizirajte podatke landing stranica

Podaci sa landing stranica se mogu pratiti i to vam može pomoći da razumete kako su angažovani vaši potencijalni klijenti. Primetićete da li je potencijalni klijent preuzeo više ponuda ili se prijavio na više vebinara, na primer. Ovo ukazuje na to da je potencijalni klijent uskoro spreman za kupovinu.

Pored toga, možete pratiti i analizirati podatke o samoj landing stranici kako biste bolje razumeli kako prolaze vaše ponude. Možete upoređivati podatke različitih landing stranica kako bi utvrdili šta daje bolje rezultate i tako optimizovali landing stranice.

4. Jasna ponuda i svrha

Landing stranice su jasne i kratke, zato što su stvorene za budu jasne i fokusirane na jedan cilj. Ako želite da vaši posetioci preduzmu konkretne akcije, ne možete očekivati od njih da shvate šta je to. Landing stranica jasno pokazuje da želite da posetioci kupe, stupe u kontakt sa vama, da se prijave ili da preuzmu neki sadržaj.

5. Teraju posetioce da donesu odluku

Mnogi ljudi su neodlučni i to ne pomaže vašem poslu. Efektivna landing stranica nateraće vaše posetioce da donesu odluku tako što će im pomoći da se fokusiraju, imaju jasnu poruku i imaju očigledan poziv na akciju.

Povezano

Nema pronađenih rezultata

Stranica koju ste tražili nije pronađena. Pokušajte da suzite pretragu, ili koristite navigaciju iznad kako biste pronašli objavu.

0 коментара

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pretražite naš blog

Najnoviji članci

Kategorije članaka