Koje su koristi SSL sertifikata?

od strane | 17. 01. 2020. | Bezbednost | 0 Komentara

SSL označava Secure Socket Layers i predstavlja javnu ključnu infrastrukturu koja koristi RSA metod za enkripciju i autentifikaciju putem sigurnosnih sertifikata.

Pomaže u uspostavljanju sigurne veze između klijenta i servera preko sigurnog protokola HTTPS. Savršen je izbor za zaštitu osetljivih informacija, kao što su detalji o kontaktu sa klijentima i detalji o kreditnoj kartici.

Infrastruktura javnog ključa predstavlja upotrebu dva ključa: javni i privatni ključevi koji se koriste za šifriranje i dešifrovanje informacija.

Siguran pristup podacima je osiguran pomoću sertifikata izdatih od strane Certificate Authority (CA) koji se deli samo sa određenim domenom ili serverom. Razmena podataka se dešava nakon verifikacije sertifikata i time privatno i sigurno prolazi kroz SSL vezu.

Koristi SSL sertifikata

SSL je jednostavan ali siguran kanal za prenos podataka sigurno. Važno je i za kupce i za preduzeća, s obzirom na nivo sigurnosti koje donosi u svojim postavljanjem.

1. Sprečava hakere

Danas se mora biti izuzetno oprezan zbog „sajtova za pecanje“, tj. phishing sajtova. Oni su savršena replika originalnog i autentičnog sajta i poseduju tehnike kojima vas mogu navesti da ostavite vaše podatke.

Ali SSL sertifikati vide ono što mi ljudi ne možemo i osiguravaju da ovakvi sajtovi prestanu da postoje.

Teško je, gotovo nemoguće, da ovakvi sajtovi dobiju SSL sertifikate i kada su posetioci ovakvih sajtova upozoreni na nedostatak istih, oni napuštaju takve sajtove.

Takođe, SSL sertifikat će vam pomoći u zaštiti vašeg sajta od napada hakera.

2. Poboljšava rangiranje i povećava vrednost brenda

Pre nekoliko meseci Google je ažurirao svoj algoritam i dodao HTTPS kao rang signal. Ako je vaša veb lokacija osigurana SSL sertifikatom, a veb adresa počinje sa sigurnosnim HTTPS protokolom, dobićete prednost u rangiranju u pretraživačima.

Korišćenje SSL-a dramatično poboljšava percepciju koju korisnici imaju o vašem brendu. Kada je vaše mesto potpisalo potvrđeni sertifikat treće strane, vaši kupci su osigurani da su zaista napouzdanom sajtu. Oni će biti manje zabrinuti zbog bezbednosnih problema i ostvariće više kupovina, tj. upita za vaše proizvode ili usluge.

3. Bezbednost plaćanja za sigurnu kupovinu

Niko se neće usuditi da šalje svoje podatke o kreditnoj kartici preko jednostavnog HTTP veb sajta. Takođe je obavezno da poslovna lokacija ima SSL sertifikat za ispunjavanje PCI standarda sigurnosti koji su navedeni u industriji platnih kartica.

Bez korišćenja SSL-a, poslovne stranice ne mogu ni sanjati da imaju jednu uspešnu transakciju putem kreditne kartice. Putem implementacije SSL-a, posetioci će saznati da je vaša veb stranica pouzdana i da mogu da bezbedno kupuju kreditnim karticama.

4. Izgradite poverenje proširenom autentifikacijom

Korisnici postaju sve više i više svesni sigurnosti na internetu. Mnogo osetljivih informacija se razmene na internetu, siguran mehanizam za autentifikaciju mora biti obezbeđen kako bi se osigurala zaštita podataka.

SSL ispunjava ovaj zahtev izdavanjem sertifikata za server zajedno sa SSL sertifikatom. Ovaj server sertifikat povećava poverenje kod posetioca i pomaže mu da potvrdi da li ste stvarno onaj za koga tvrdite da ste.

Izdavanje sertifikata prati drugačiji proces u zavisnosti za koji SSL sertifikat ste se odlučili. Sertifikat potvrde domena (Domain Validation) obezbeđuje potvrdu domena a sertifikat potvrde organizacije (Organization Validation) potvrđuje vašu pouzdanost, dok prošireni SSL sertifikat (Extended Validation) potvrđuje vaše poslovno postojanje i pouzdanost putem pravnih dokumenata. On garantuje da je sajt autentičan i obezbeđen za obavljanje transakcija prikazivanjem sigurne oznake poverenja, tkz. Green bar-a.

5. Najjače šifrovanje za bezbednost podataka

Sve informacije prenete preko SSL veze su šifrovane i ne postoji način da presretač može da dešifruje vaše podatke.

Algoritmi za šifrovanje kao što su RSA, DSA i ECC trenutno koristi većina sertifikata. Kada podaci o kreditnoj kartici i druge privatne informacije putuju između veb servera i pretraživača korisnika, lokacija će biti osigurana robusnom šifriranjem (na primer, 256-bitno šifriranje), koja ne ostavlja mesta za hakere da ukradu informacije. Dakle, možete biti sigurni da će informacije uvek stići samo do planiranih strana.

Sada svi znamo da je HTTPS jasan pokazatelj zaštićene veb stranice i da niko ne prati vaše lične informacije preko sigurnog komunikacionog kanala. On će dokazati vašu autentičnost i uveriti posetioce da je veb lokacija stvarna i sigurna za online transakciju. Kao vlasnik veb stranice, vaša je odgovornost da postavite sigurnosno okruženje za svoje posetioce i kupce; stoga morate kupiti SSL sertifikat koji odgovara vašim zahtevima i postaviti ga na vaš server.

Povezano

Nema pronađenih rezultata

Stranica koju ste tražili nije pronađena. Pokušajte da suzite pretragu, ili koristite navigaciju iznad kako biste pronašli objavu.

0 коментара

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pretražite naš blog

Najnoviji članci

Kategorije članaka