Šta je email marketing?

Email marketing je svako slanje email poruke potencijalnim kupcima ili postojećim kupcima ili tačno određenoj grupi ljudi u cilju promovisanja vaših proizvoda ili usluga.

Iako danas svi misle da je reklamiranje na društvenim mrežama efikasnije, zapravo email marketing je najefikasniji vid digitalnog marketinga.

Proces email marketinga

Koraci za uspešne email kampanje

1. Prikupljanje email adresa

Prikupljanje, odnosno, pravljenje email liste je najvažniji korak email marketinga. Da bi vaše proizvode/usluge uspešno promovisali potrebno je doći do email adresa potencijalnih korisnika vaših proizvoda/usluga. Načini za pravljenje email lista su brojni.

2. Kreiranje email kampanje

Nakon prikupljenih email adresa, pristupa se kreiranju email kampanje. Email kampanja je jednako važna kao i prethodni korak i potrebno je da ostavi što jači utisak. Koristimo proverene alate za uspešno kreiranje email kampanja.

3. Slanje email kampanje

Nakon kreiranje email kampanje pristupa se slanju email kampanje. Pažljivo se biraju dan i vreme slanja email kampanje, u zavisnosti od ponašanja odabrane ciljne grupe, kako bi se obezbedili najviši procenat otvorenih mejlova kao i klikova unutar samog mejla.

4. Analiza email kampanje

Analiza email kampanja odgovara na pitanje „Da li je email kampanja bila uspešna?“. Brojni su načini praćenja otvorenih mejlova, klikova unutar njih, poseta landing stranici… Na osnovu ovih podataka usklađujemo sve buduće email kampanje kako bi ostvarili još bolje rezultate.

Želite email kampanje koje ostvaruju rezultate?

Pošaljite nam upit za email marketing i ostvarite još bolje rezultate