Šta je SSL sertifikat?

SSL označava Secure Socket Layer i šifrira sve osetljive informacije poslate preko Interneta, tako da ga samo mogu razumeti oni kome su namenjeni. Svaki računar između vas i servera može videti brojeve kreditnih kartica, korisnička imena, lozinke i druge osetljive informacije ako nije šifrovan sa SSL sertifikatom. SSL sertifikati čine informacije nečitljivim za sve osim servera na koji šaljete informacije i štiti vas od krađe identiteta i hakera.

Zašto vam je potreban SSL sertifikat?

Sprečava krađu informacija

SSL šifrira informacije tako da ih može čitati samo onaj kome su informaije namenjene. To radi dodavanjem slučajnih znakova podnesenim informacijama, kojima se može pristupiti samo ključem za šifrovanje. 

Osećaj sigurnosti za posetioce

Sa porastom krađe identiteta na internetu, bezbednost informacija je važnija nego ikada. SSL osigurava sigurnost svih vaših informacija, što stvara poverenje kod lljudi koji posećuju vašu veb lokaciju.

Neophadan je za online plaćanje

SSL sertifikat je uslov za bilo koju veb lokaciju koja prihvata online plaćanja s šifriranjem od najmanje 128-bita. Ako imate online shop, morate imati instaliran SSL sertifikat ako planirate plaćanje putem platnih kartica.

Obavezan je u 2018-toj

Da bi se obezbedilo sigurnije pretraživanje u 2018. godini, Google je označio sve veb stranice bez SSL sertifikata. Važno je napomenuti da će ova promena uticati na sve veb stranice, a ne samo na online prodavnice.

Koje vrste SSL sertifikat postoje?

Domain validation (DV) sertifikat

Domain validation (DV) sertifikati pružaju standardno šifrovanje i mogu se izdati za nekoliko minuta. 

Preporučuje se za lične i hobi sajtove ili forume, koji nisu online prodavnice.

Organization validation (OV) sertifikat

Organization validation (OV) sertifikati nude laku sertifikaciju i prikazuju verifikovane informacije organizacije (firme) u detaljima sertifikata.

Preporučuje se za manje i srednje sajtove, sa srednjim obimom transakcija online prodavnice.

Extended validation (EV) sertifikat

Extended validation (EV) sertifikati pružaju maksimalnu autentikaciju preduzeća i prikazuju ime vaše kompanije pored URL-a u pretraživaču.

Preporučuju se za sajtove sa transakcijama za plaćanje, online banking, eCommerce.  

SSL sertifikati u našoj ponudi

U našoj ponudi možete pronaći sve tri vrste sertifikata i to Comodo SSL sertifikate

DOMAIN VALIDATION (DV)

Comodo Essential SSL Certificate

29.9€
godišnje
Jedan domen – domen.com ili www.domen.com
Izdavanje odmah
Potvrđivanje SSL domena
Enkripcija do 256-bita
Besplatne dozvole za server
Neograničeno ponovno izdavanje
Comodo Static Site Seal

ORGANIZATION VALIDATION (OV)

Comodo Instant SSL Certificate

71.05€
godišnje
Jedan domen – domen.com ili www.domen.com
Izdavanje – 1-3 dana
Potvrđivanje i domena i kompanije
Enkripcija od 256-bita
Besplatne dozvole za server
Neograničeno ponovno izdavanje
Dynamic TrustLogo

EXTENDED VALIDATION (EV)

Comodo EV SSL
Certificate

199€
godišnje
Jedan domen – domen.com i www.domen.com
Izdavanje – 1-5 dana
Potvrđivanje organizacije prema EV pravilima
Enkripcija od 256-bita
Adresa u pretraživaču zelene boje
Besplatne dozvole za server
Dynamic TrustLogo

Karakteristike SSL sertifikata

SSL sertifikati omogućavaju vašoj veb stranici da obezbedi svoju komunikaciju. Oni takođe mogu potvrditi vaš identitet korisnicima. Sve zavisi od onoga što vam je potrebno. Evo nekih ključnih karakteristika povezanih sa SSL-om.

  • NIVO ENKRIPCIJESuperračunaru bi trebalo više od hiljadu godina da razbije SSL enkripciju. Svi Comodo SSL sertifikati su naoružani sa 256-bitnim simetričnim šifrovanjem.
  • SITE SEALSComodo Secure Seal je jedan od najprepoznatljivijih logotipa na internetu. To je sinonim za poverenje i odlično će izgledati na stranici za isplatu.
  • MENADžMENTPravi SSL sertifikat može pomoći u olakšavanju svih tih administrativnih opterećenja pojednostavljivanjem čitavog procesa od validacije do instalacije.
  • AUTENTIKACIJADopuštanje Comodo-u da potvrdi vaš biznis je fantastičan način za izgradnju poverenja pružajući posetiocima verifikovane informacije o vašoj kompaniji.
  • TROŠKOVIComodo SSL sertifikati su među najisplativijim bezbednosnim rešenjima. Zašto platiti više za istu enkripciju? Ozbiljno.
  • POVERENJEComodo SSL certifikati olakšavaju poverenje obezbeđivanjem komunikacije i pružanjem posetiocima verifikovanih informacija o vašem poslu.
  • IZDAVANJEComodo sertifikat mogu se izdati za samo nekoliko minuta zahvaljujući Comodo-ovom potpuno automatizovanom sistemu verifikacije kontrole domena.
  • ZAŠTITA PRIHODA OD OGLASAŠifriranje sprečava injektiranje sadržaja trećih strana, naročito sprečava ISP-je da ubrizgavaju oglase na vašoj veb lokaciji, a time i štite vaše prihode od oglasa.

Naručivanje

Brzo i jednostavno naručite SSL sertifikat i obezbedite zaštitu za vaš sajt

Imate dodatnih pitanja?

Ukoliko imate dodatnih pitanja ili su Vam potrebni drugi sertifikati, pošalite nam mail ili nas pozovite, rado ćemo Vam pomoći da izabarete SSL sertifikat prema vašim potrebama.

  • EMAILinfo@insideoutdigitalmarketing.com
  • TELEFON065 32172 33